Zoek mensen die je uitdagen

Wendy zoekt haar uitdaging in het contact met andere HB-ers. Dat vervult haar behoefte “om ook af en toe op het racecircuit te kunnen rijden in plaats van in de tweede versnelling”.

“Zoek actief naar collega’s om mee op het racecircuit te rijden in plaats van in de tweede versnelling”

Ook John vindt het prettig om met gelijkgestemden zonder enige terughoudendheid en terugschakelen te kunnen praten. Hij vraagt zich regelmatig af hoe dingen zitten en wil dan sparren met iemand aan wie hij zich kan optrekken. Hij zoekt daar actief naar. Een concreet voorbeeld is zijn interesse in de kwantummechanica. Met de weinige en juiste mensen die daar verstand van hebben gaat hij graag de diepte in.

Ook Kim zoekt mensen op met wie ze de inhoud kan ingaan, zoals op dit moment een hoogleraar. Ze heeft inmiddels genoeg van het wachten (tot de rest het ook begrepen heeft) en heeft behoefte aan mensen die haar inspireren, aan sparringpartners op niveau. Die vindt zij in de academische wereld en daar geniet ze enorm van.

In zijn werk zoekt John naar collega’s die hem van tijd tot tijd met scherpe vragen aan de tand voelen. Hij vindt het lastig dat hij niet vaak kritisch wordt bevraagd. Meestal heeft hij de juiste argumenten om anderen te overtuigen. Hij spoort collega’s, teamleden en anderen actief aan om te schieten op zijn ideeën en hij beloont/ bedankt ze als ze dat doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *