Zoek uitdaging naast je werk

Eva is gedreven en wil graag veel meer doen dan dat haar baas en collega’s haar laten doen, of dan wat bij haar functie hoort. Zij zoekt daarom zelf de uitdaging. Zo volgt zij een specialisatie opleiding in eigen tijd en in het weekend werkt ze mee aan een project voor kinderen in achterstandswijken. Op het werk neemt ze de begeleiding van studenten en stagiaires op zich. Daarnaast moet ze in haar functie nog steeds op de inhoud veel bijleren.

Ook Chris zoekt het in studieactiviteiten naast zijn werk. Hij volgt in de avonduren een studie binnen een hele andere richting dan zijn dagelijkse werk.

“Doe naast je werk iets wat je echt leuk vindt”

Anna ontdekte door eigen ervaringen een passie voor het circadiane ritme bij mensen (ochtend-, dag-  en avondmensen) en ging zich hier, naast haar werk, in verdiepen. Ook kwam zij vanwege de speciale onderwijsbehoeftes van haar (hoogbegaafde) kinderen terecht in het bestuur van hun school, waar ze met een ander slag mensen leerde samenwerken. Door haar activiteiten buiten het werk werd zij ook binnen haar eigen organisatie opgemerkt. Zo kreeg ze de kans om een onderzoek uit te voeren naar kennismanagement, wat resulteerde in het geleidelijke ‘job-craften’ van haar functie tot het huidige kennismanager van de divisie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *