Stem (ook) af op gevoel en lichaam

Bezit jij, net als veel andere hoogbegaafden, de kwaliteit om alles makkelijk onder woorden te kunnen brengen? En ervaar je dat tegelijk als een valkuil omdat je altijd maar in je hoofd zit? Probeer dan eens op een bewuste manier dingen te ervaren. Sta eens expliciet stil bij de smaak van iets dat je eet, ziet, hoort of ruikt.

Chris heeft een goede pokerface. Voor andere mensen is het dan ook moeilijk om emotie aan hem af te lezen. Daarbij komt het feit dat hij zijn emoties tot voor kort zelf niet bewust voelde en al helemaal niet besprak. Resultaat? Een (ogenschijnlijk) ondoorgrondelijk persoon die nooit erg enthousiast lijkt, maar eerder ‘gelaten’ of zelfs onverschillig.

Chris heeft daar aan gewerkt. Hij probeert tegenwoordig zijn emoties wel te tonen en vooral ook te syncen met wat hij voelt en bedoelt. Het resultaat is dat hij enthousiaster overkomt als hij echt iets leuk vindt en daarmee anderen kan meekrijgen/ overtuigen. Heel concreet gebruikt Chris dit wanneer hij een presentatie moet geven. In plaats van een inhoudelijk verhaal te houden zonder gezichtsuitdrukking zoekt hij nu de interactie met zijn publiek. Hij let er ook op of de collega’s het verhaal volgen en interessant vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *