Houd de relatie met collega’s taakgericht

Voor veel mensen een belangrijk onderdeel van hun werk: even praten over dagelijkse beslommeringen. Bij de koffie-automaat, op kantoor, overal vinden chit-chats plaats. Jij hebt er wellicht een hekel aan, je komt liever meteen to the point!

Zo ook Puff. Het interesseert hem oprecht niet wat anderen doen met hun vrije tijd. Dat is geen botheid of onwil, de interesse hiervoor is er gewoon niet bij hem. Hij heeft het gevoel dat hij acteert als hij hier wel over moet praten. Puff heeft dit bij zijn manager aangegeven en hem tevens om advies gevraagd. Samen hebben ze afgesproken dat Puff gewoon zijn werk doet en zich aan de sociale conventies mag onttrekken.

Het bespreekbaar maken van deze behoefte heeft Puff geholpen om zich geaccepteerd te voelen, ook al blijkt  in de praktijk men toch nog graag te willen dat hij wel meedoet. Enige tijd geleden begreep hij dat er collega’s zijn die hem afstandelijk/ ontoegankelijk vinden. Dat houdt ze tegen om met hem te communiceren. Puff is toen hij dit hoorde actief op zoek gegaan naar deze collega’s om de zaak te bespreken. Hij heeft helder uitgelegd hoe hij ertegen aan kijkt. Dat heeft geholpen om begrepen te worden. Voor Puff is het niet zo erg als collega’s hem niet begrijpen. Binnen zijn team is hij specialist op zijn vakgebied en kan hij als enige bepaalde taken uitvoeren. Voor deze taken wordt hij ingezet, maar met zijn teamgenoten hoeft hij niet samen te werken. De mensen met wie hij wel (inhoudelijk) moet samenwerken hebben ook deze expertise en hetzelfde kennisniveau. Daarmee kan hij meteen de inhoud in en praten over de projecten.

“Met mijn managers heb ik het soms moeilijk, ze werken vertragend voor me. Ik heb me zelf aangeleerd deze mensen toch te verdragen. Daarbij vertel ik ze gewoon waar ik inhoudelijk mee bezig ben. Daar neem ik tijd voor”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *