Maak ruimte voor je eigen manier van werken

Hoogbegaafden hebben in de “formele wereld” vaak de beleving dat er veel van ze wordt verwacht of verlangd. Niet altijd vinden ze het makkelijk om aan deze verwachtingen te voldoen. Het past vaak ook niet bij ze.

Voor Frans helpt het om te zoeken naar creatieve oplossingen voor deze situaties. Soms zit dat in het ontwikkelen van innerlijke afstand tot wat formeel verwacht wordt en de situatie met humor tegemoet treden. Op andere momenten zoekt hij naar praktische oplossingen waar hij zich comfortabel bij voelt en die tegelijkertijd voldoen aan het verwachtingspatroon van anderen of formele instanties. Zijn rijke creatieve geest komt hierbij goed van pas. Hij volgt zijn goesting om dingen die hij interessant vindt uit te zoeken en maakt ruimte om spontane dingen te doen. Als werk te efficiënt is of wordt, dan vindt hij het niet leuk en functioneert hij niet goed. Frans richt zich inmiddels niet meer op wat “juist” is volgens de boekjes, of wat hoort, maar op wat voor hem werkt.

“De gebruikelijke tips voor efficiënt en effectief werken, ervaar ik niet als nuttig. Ik heb middels zelfonderzoek een eigen manier van werken gevonden. Ik weet nu goed wat wel en wat niet voor mij werkt”.

Belangrijke elementen zijn

  • vertrouwen op jezelf,
  • niet-oordelen naar jezelf,
  • de energie van ‘het moment’ gebruiken,
  • jezelf gunnen je werk op je eigen manier te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *