Relativeer je hoogbegaafdheid

De wereld is geen HB-omgeving. En zal dat ook niet worden. Slechts twee procent van de mensen is hoogbegaafd. En dat zal niet veranderen.

Willem kijkt hier heel nuchter tegen aan en zegt: “Je kunt ook zeggen, tien procent is een klootzak, één procent is crimineel, vijf procent is homo. Ik vind het niet zo’n thema. Ik heb behoefte aan een paar mensen in mijn omgeving met wie ik kan praten over meer dan “lekker weertje vandaag . Daarnaast red ik me prima. Ik was vroeger thuis enig kind en kan mezelf (daardoor) goed vermaken in mijn eentje. Ik zoek die momenten ook bewust op. We hebben er thuis zelfs een werkwoord voor, ‘ik moet even alleenen’. Sommige mensen hebben in alles heel nadrukkelijk de steun van de groep nodig, ik niet. Voor mij is eenzaamheid niet per definitie iets negatiefs. Wat bij mij denk ik ook helpt, is dat het voor mij niet allemaal “High End” hoeft te zijn. Ik kan simpel gelukkig zijn met het bevredigen van de dierlijke basisbehoeften van de Homo Sapiens, of een lange wandeling maken in de natuur, lekker in de tuin werken met mijn klauwen in de grond. Daar blijft een mens lekker nederig van”.

Ik vind het heus ook weleens jammer dat domme mensen met grote smoelen ten koste van mij en andere verstandige en gematigde mensen zoveel voor elkaar krijgen, maar ik voel me geen bedreigde diersoort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *