Oefen in geduld

Een lastige opgave wellicht, maar zeer effectief als je aansluiting wilt vinden bij de mensen met wie je te maken hebt 😉

Kim gaat steevast te hard voor anderen. Ze heeft met vallen en opstaan geleerd om geduld op te brengen en een onderzoekende houding aan te nemen. Voor haar helt het om met een wetenschappelijke blik te kijken naar de situatie. Ze gebruikt specifiek systeem-, organisatie- en managementtheorieën  om te kunnen doorgronden waarom de rest nog niet zover is als zij. Vervolgens bepaalt ze welke tussenstappen haar kunnen helpen om weer met de rest op een lijn te komen.

Wendy sluit zich hierbij aan en zegt heel concreet: Je kan niet verwachten dat anderen naar jou toekomen als ze je niet snappen. Je zult zelf naar hen toe moeten gaan en de aansluiting moeten zoeken. Vervolgens kan je ze dan meenemen naar jouw niveau”.

Probeer anderen te inspireren zonder ze te intimideren.

Anna vertelt dat zij, doordat zij moest samenwerken met mensen die langzamer waren, heeft geleerd om zichzelf in te houden. Ze vindt het daarbij wel belangrijk om niet door te slaan en haar eigen inbreng geheel ondergeschikt te maken aan die van andere mensen. Een concreet voorbeeld uit haar leven: Na drie jaar werken kwam ze terecht op een nieuwe afdeling binnen het bedrijf waar ze werkt. Daar kreeg ze uiteraard te maken met een nieuwe manager, die tegen haar zei: “je moet die Spaanse furie wat temmen, de mannen zijn bang voor je aan de vergadertafel”. Haar reactie als jonge vrouw was om te besluiten zich meer gedienstig opstellen, maar zij raadt ander mensen inmiddels aan dat het beter is een middenweg te zoeken tussen inhouden en uiten. “Het is de kunst om een uitingsvorm te vinden voor je eigen passie en intensiteit. Lukt dat, dan werkt dat in je voordeel. Bevlogenheid wordt toch ook steeds meer gewaardeerd binnen bedrijven? Dat sluit hier prachtig bij aan!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *