Verwonder je over de mensen om je heen

Leef jij ook in een omgeving waarin mensen regelmatig “ontzettend domme dingen doen”?

Pieter wel, hij zegt: “De wereld is vol middelmatigheid”. Maar hij heeft zich in de loop van de jaren anders leren verhouden tot die middelmatigheid: “Ik ben veel meer gaan luisteren. Ik kwam erachter dat ik geen respect had voor andere mensen, en dat vond ik eigenlijk heel stom. Wat me helpt? Ik observeer meer. En in plaats van boos te worden verwonder ik me meer”.

John schreef vroeger wel eens de oplossing op een afgedekt flipover-vel als zijn collega’s die nog niet wilden horen. Vervolgens liet hij de collega’s gewoon doorvergaderen. Aan het eind trok hij de flipover tevoorschijn en vroeg hij bevestiging. “Klopt dit toevallig met het resultaat dat jullie nu hebben bedacht? ” Resultaat: frustratie bij alle betrokkenen.

John is door deze ervaringen gevoelig geworden voor signalen die er op duiden dat hij even terug moet schakelen. Wat hem hierbij helpt is het besef dat er ook mensen zijn die hij zelf niet kan bijhouden. Hij beseft heel duidelijk dat hij zich moet inspannen om met andere mensen om te gaan. Niet andersom! Zijn sterke zelfreflecterend vermogen helpt hem hierbij. Het werkt voor hem om te beseffen dat hij met de ‘beperkingen’ van anderen moet leren omgaan.

Bovenstaande bewustwording kan je beschouwen als een paradigma shift. Het is effectief om je te realiseren dat je op een of andere manier met de ‘beperkingen’ van anderen moet omgaan …

Ellen ziet deze shift regelmatig optreden bij de HB-ers die zij begeleidt. Zij ziet dat het hoogbegaafde werknemers helpt om om niet zichzelf als norm te nemen, maar om concessies te doen richting de norm van anderen. Zij noemt dit vooral een proces van bewustwording van het feit dat ze moeten terugschakelen om aansluiting te blijven vinden. Ze noemt daarbij dat er wel grenzen zijn aan de mate van aanpassing. Je moet als hoogbegaafde bereid zijn om je aan te passen en flexibel op te stellen, maar wel bewust en zonder jezelf te verloochenen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *