Ondernemerschap als weg

Louise merkte al snel dat zij beter haar eigen weg kon gaan dan voor een bedrijf te gaan werken. Al tijdens haar stage merkte zij hoe zij in hiërarchieën functioneert. Zij merkte dat zij niet onder een baas kon en wilde werken, vooral niet als die autoriteit geen fundament lijkt te hebben. Zij bedacht: “Laat ik mezelf en anderen de ellende besparen. Ondernemerschap is de enige kant die ik op kan”. Haar doorzettingsvermogen, specialisatie, creativiteit en een bepaalde nuchterheid (“gewoon gaan doen”) maakten dat haar ondernemerschap al direct succesvol was.  Cruciaal element is dat zij zichzelf toestaat echt haar eigen pad te gaan en niet binnen de kaders te blijven: “Ik ga gewoon een beroep uitvinden als dat nog niet bestaat. Je moet jezelf ruimte gunnen om even niet in de pas te lopen. Ik heb altijd veel dingen naast elkaar gedaan. Ik loop mijn pad. Ik doe al wat ik wil doen. Ik doe het echt vanuit mezelf.”

“Ik ga gewoon een beroep uitvinden als dat nog niet bestaat. Je moet jezelf ruimte gunnen om even niet in de pas te lopen”

Als zelfstandige gebruikt Pieter het gegeven dat hij als hoogbegaafde in korte tijd heel veel kan doen. Deze kwaliteit zet hij in om dingen voor elkaar te krijgen en een eigen dagindeling te hanteren. Als zelfstandig ondernemer kan hij grotendeels zelf bepalen hoe en wanneer hij werkt. Hij past zijn werkvoorraad aan op hoe hij zich voelt.  In het plannen en uitvoeren van zijn werk hanteert hij zijn eigen strategie: eerst doen waar zijn hoofd naar staat en erop vertrouwen dat hetgeen dat moet, wel komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *