Zoek mensen die jou waarderen en vertrouwen

Als hoogbegaafden ben je waarschijnlijk (nog meer dan andere mensen) wars van bazen die controlerend, sturend en directief zijn. Daar komt nog vaak een allergie voor bureaucratische regels en ‘verplichte bijeenkomsten’ bij. De kernvraag voor dit hoofdstuk is: Hoe zoek, vind (en behoud) ik een werkomgeving die past?

In haar baan als teamsecretaresse bij de Belastingdienst trof Wendy een groep universitair geschoolde adviseurs door wie ze zich voor het eerst in haar leven gehoord, gezien en gewaardeerd voelde. Haar collega’s waardeerden Wendy’s gedrevenheid, eigen initiatief, extra werkzaamheden en haar uitmuntendheid in alles wat ze deed. Haar manager gaf haar afwisselende uitdagende taken, complimenten, vertrouwen, luisterde, werkte op basis van gelijkwaardigheid en liet steeds meer aan haar over. Als de manager er niet was runde zij de toko. Dit alles heeft er voor gezorgd dat zij zich bij deze werkgever op een prettige manier gedurende langere tijd kon inzetten.

Voor Willem zijn vertrouwen en waardering van de werkgever en collega’s de sleutel tot blijvend goed functioneren in zijn functie. “Hoogbegaafdheid is geen onderwerp van gesprek geweest, maar ik voel dat mijn werkgever, althans mijn leidinggevenden en trouwens ook mijn collega’s, het  “door hebben”.  Dat is prettig. Ik heb persoonlijk geen behoefte aan trainingen, sessies, of andere activiteiten die een uitzonderingspositie benadrukken. HB is geen arbeidshandicap.”

“Zoek collega’s die jou als persoon en je HB-kwaliteiten waarderen”

Ook Lily en Julia vertellen hoe belangrijk het is om gezien en gewaardeerd te worden in het werk en menselijkheid te ervaren in het contact. Julia vertelt dat zij in de loopbaantraining voor hoogbegaafden een groepje mensen heeft ontmoet die elkaar regelmatig treffen en actief contact onderhouden. In het zoeken naar werk helpt dit haar in het beter leren definiëren van zichzelf omdat zij feedback krijgt van gelijkgestemden. In die groep voelt zij zich gesteund en erkend, en kan ze zichzelf zijn, waardoor zij groeit als persoon en weer met rechte schouders loopt. Dit vertrouwen en groei helpt in het zoeken naar werk. Lily vult aan dat het ook voor HB’ers die niet op de juiste plek zitten zinvol is contact te zoeken met andere HB’ers of een coach te zoeken die specifieke kennis heeft van HB. Lily vertelt dat de groep vrienden die ze van jongs af aan al kent haar helemaal accepteert zoals ze is. Waar ze op school en in werk nog wel eens wordt beschouwd als vreemde eend kan ze bij deze mensen zichzelf zijn. Dat is belangrijk om goed te functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *